3 trips til at blive mere miljøvenlig

Det er ofte en snak, der går på manges læber. Global opvarmning er over os, og mange undersøger ofte, hvordan de til daglig kan blive mere miljøvenlige uden at skulle lægge deres hverdagsrutiner helt om. Denne guide er til dig, der gerne vil have et par fif med på vejen til, hvordan du kan være mere miljøvenlig i din hverdag.

Køb en elbil

Benzinbiler er nogle af de ting, som forurener meget i vores hverdag. Vi bruger vore biler til mange gøremål i hverdagen, såsom at køre ned i nærmeste butik og handle ind, hente børn i skolen, køre på arbejde og besøge familien, så ofte har vi brug for et fleksibelt transportmiddel, der kan bringe os fra A til B. En elbil er mere miljøvenlig end en benzinbil, da den udleder mindre CO2. Et eksempel på en opkommen elbil er Mercedes eqe, som menes at have et batteri, der kan køre længere strækninger.

Sortér dit skrald

En stor synder, når det angår CO2 udledning i samfundet, er vores forbrændingsanlæg, som forbrænder vores affald. Ved at sortere dit affald, sender du mindre affald til forbrænding og mere til genbrug. Flere kan godt synes, det er en stor uoverskuelig opgave at bruge tid på at sortere sit skrald i hverdagen, men en måde du muligvis kan gøre det nemmere på er ved at have nogle store beholdere, hvor du nemt kan smide henholdsvis plastik, metal og pap i hver sin beholder.

Køb ting i genbrug

Det er for mange blevet moderne at købe sit tøj i genbrug, hvilket kan være mere miljøvenligt end at købe nyt tøj fra produktionerne. Udover tøj, kan du også købe mange andre ting i genbrugen. Du kan eventuelt købe genbrugte køkkenting eller møbler, hvis du for eksempel skal flytte hjemmefra. Dette kan også være billigere end at købe nyt.