

Det er ikke nemt at få succes med en webshop på det tyske marked. Hvis man har i sinde at forsøge at eksportere sin webshop til nabolandet i syd, er det derfor vigtigt, at man går helhjertet ind i det.
Heldigvis er der flere ting, der kan gøre det lettere at vurdere, om det går, som det skal. En af de vigtigste ting er nemlig, at du vurderer dit sats i Tyskland for sig, i stedet for at se på, om hele virksomheden klarer sig godt.
Dette er dog ikke altid let at gøre, men hvis du vælger de tre tips, der er nævnt herunder, gør du det dog lettere for dig selv.
#1: Få et dashboard på kontoret
Først og fremmest er det en rigtig god idé at få et salgs dashboard på kontoret. På dette dashboard skal du sikre, at du kan holde øje med dine tal fra din tyske webshop. Det skal derfor være særskilt fra dine andre tal.
Fordelen ved et sådant dashboard er, at du i realtid kan holde øje med, hvordan din webshop klarer sig. Får du sat det korrekt op, kan du både holde øje med salgstal, besøgstal, udgifter mv. Dermed kan du hurtigt se, om alt er, som det skal være.
Til trods for, at det koster lidt penge at have et sådant dashboard kørende, bør der ikke herske tvivl om, at det er dét værd. Det gør det nemlig let at få et overblik.
#2: Følg din marketingindsats nøje
Det er nemt at miste overblik over sin marketingindsats, da der som regel er aktivitet mange steder. Derfor er der også mange, der kun ser på det overordnede billede, hvilket dog ikke er den rette måde at gøre det på.
I stedet skal du sørge for at gå mere i dybden med det, hvilket betyder, at du skal helt ned på kampagne- og annoncebasis. Kan du f.eks. slukke for en annonce for Facebook, der ikke præsterer godt, kan du bruge disse annoncekroner på en annonce, der klarer sig bedre.
Ved virkelig at gå i dybden med din marketingindsats på denne måde, kan du sikre, at du får maksimal værdi ud af de kroner, der bliver investeret i at markedsføre dig på det tyske marked.
#3: Få feedback fra kunderne
Uanset hvor du driver forretning, er det altid en god idé at få feedback fra dine kunder. Det er nemlig dem, du skal holde fast i, og det vil du kun have lettere ved, hvis du kan få konstruktiv kritik fra dem.
Du kan eksempelvis sende en e-mail ud til dine kunder, når de har gennemført deres køb, hvori du skriver, at du gerne tager imod konstruktiv kritik. Dette kan f.eks. være til webshoppens opsætning, tilgængelige betalingsløsninger m.m.
Ved at få feedback fra tyske kunder, har du nemlig et reelt grundlag at forbedre dig ud fra. Det er især værdifuldt, da der er tale om feedback, der er kommet direkte fra dem, du skal sælge dine produkter til.