Investeringer i futures eller optioner: Hvad skal du vælge?

Futures eller optioner på din skærm?

Hvis man blot har læst kort om både futures og optioner, kan det være svært at spotte forskellen på disse to slags med det blotte øje. Der er dog en forskel på disse to – og det vil vi forsøge at udpensle for dig i det næste afsnit. Til slut vil vi guide dig til, hvilken slags investeringsmetode, som du bør vælge. 

Forskellen på futures og optioner 

Handler med både futures og optioner foregår i fremtiden. Begge af disse aktiver vil have en kontrakt tilknyttet og på denne kontrakt vil en tidsperiode fremgå. Yderligere vil man se et fastsat beløb. 

Dog er der én stor forskel på disse to investeringsmetoder. Ordet “futures” betyder “fremtid” på dansk og ordet “option” betyder “mulighed” på dansk. Ved optioner har man nemlig muligheden for enten at sige ja eller nej til at fortsætte investeringen, efter at kontrakten er underskrevet. Dette er ikke en mulighed ved futures, hvor man i stedet binder sig til en aftale og skal fuldføre købet. 

Det betyder altså, at når man investerer i en futures, er man nødsaget til at købe aktivet – også selvom aktivet måske er faldet i værdi og derfor er mindre værd, end det pengebeløb som man blev enige om at skrive i kontrakten. 

Optioner giver dig derimod muligheden for at sige nej til købet – eller til salget, hvis du er sælgeren af aktivet. Dette gør også optioner til en af de investeringsmetoder, som er kendte for at være mere sikre. Dog kan man altid vide, hvordan pågældende aktiv vil agere i fremtiden, efter at man har taget beslutningen om at købe optionen – også selvom man i en længere periode før købet var i stand til at overvåge dens kurs. 

Hvilken investeringsmetode skal du vælge? 

Det kan være svært at sige, hvilken investeringsmetode du skal vælge. Det handler i bund og grund om, hvilken slags investering du er interesseret i. Nogle har ikke noget imod at tage nogle risici i forbindelse med deres investeringer, og andre har meget imod alt der har med risici at gøre. Derfor er det vigtigt, at du spørger dig selv, hvad du er interesseret i. Her handler det selvfølgelig også om at acceptere, at man kan tabe de penge, som man har investeret for. 

At investere store pengesummer, kan være lige så risikofyldt som at åbne sin egen forretning. Hvis man investerer for store pengesummer, bliver man også meget involveret i denne virksomhed eller pågældende projekt. Derfor skal man heller aldrig investere en større sum penge, end man har råd til at miste! Handl futures på en platform, hvor du også kan undersøge dine investeringsmuligheder langt mere.