Finansiering til grøn omstilling

Kunne I godt tænke jer at hoppe med på den grønne bølge som virksomhed og se, hvad I kan gøre for at følge med den grønne omstilling? Det er efterhånden ingen hemmelighed, at klimaet halter bagud, og at det er menneskeskabte forandringer, der er med til at gøre det. Derfor er det også vigtigt, at virksomheder er klar til den grønne omstilling. Det kan bare virke temmelig uoverskueligt at finansiere.

Det er ikke alle, der er klar over det, men faktisk er det muligt at søge om støtte til finansiering af den grønne omstilling i netop jeres virksomhed. Hvis du gerne vil vide mere om tilskud til grøn omstilling, kan du klikke forbi her, hvor det står beskrevet. Der er flere forskellige former for støtteordninger, der kan have relevans for jeres virksomhed. Herunder finder du et overblik over nogle af de mest anvendte.

Forskellige former for finansiel støtte

Der er forskellige tilskudsordninger, man kan søge støtte til grøn omstilling gennem. Generelt er det vigtigt at huske på, at det formentlig ender i en win win-situation for jer – for ud over at nedbringe energiregningen for jer, har det vist sig at øge konkurrenceevnen. Ved at søge erhvervspuljen kan I for eksempel søge varmepumper eller LED-lys. Det kan virke som relativt små tiltag, men det kan gøre en stor forskel for jer.

SMV:digital er ligeledes en støtteordning, I kan overveje at kigge nærmere på. Her er der tale om rådgivning, I kan modtage til digital, grøn omstilling i jeres virksomhed. Det kræver dog, at I er klar på at medfinansiere projektet og skyde minimum 50 % af finansieringen i det selv. På sigt kan det vise sig at være en rigtig god investering, der kommer jer til gode. Der er andre puljer, I kan læse meget mere om på hjemmesiden og se, om de er relevante for jer.