Lagerstyring program tager højde for ny supply chain realitet

Lagerstyring program er for mange større virksomheder fuldstændig uundværligt. De traditionelle supply chains har vist sig lidt for skrøbelige til nutidens samfund, hvor pandemi, leverandørproblemer og varemangel har præget de sidste år, hvorfor mange har optimeret deres lagerstyring program.

Hvordan lagerstyring program kan optimere supply chains, vil vi i denne artikel komme ind på.

Lagerstyring program forbedrer virksomheden

Lagerstyring program kan nemlig hjælpe jer det sidste stykke for at komme i mål med omsætningen til den nye supply chain, og derfor et meget vigtigt for mange virksomheder i dag.

Det gælder dog stadig, at de menneskelige ressourcer er de vigtigste ressourcer for en virksomhed. De menneskelige ressourcer fylder helt op til omkring 80 – 90 % af virksomheden. Men hvis de menneskelige ressourcer skal udnyttes til fulde, bør disse understøttes af teknologi i form af et lagerstyring program de sidste cirka 10%. På den måde kommer virksomhedens ressourcer op og yder 100 %. Lagerstyring program i kombination med menneskelige ressourcer vil tage effektiviteten til helt nye højder. Den viden lagerstyring program kommer med, kan de menneskelige ressourcer virkelig tage hånd om og agere på, og sørge for at optimere hele supply chain.

Lagerstyring program kan supplere den menneskelige viden ved at udregne behov og forecasting, som den menneskelige hjerne ikke lige så let kan overskue eller gennemskue.

Det kan være uhyre svært for os mennesker at regne ud hvad behovet er på baggrund af historiske sæsoner og en hulens masse tal og data. Selvfølgelig er der mange der gør sådan i dag, men lagerstyring program kan se mønstre og tendenser, som vi måske ville overse.

Lagerstyring program regner ud og gør det til en overskuelig måde, hvor indkøb kan tage højde for udsving i efterspørgslen, og komme med anbefalinger om revurderet indkøbsmængde.

Lagerstyring program gør din supply chain mere agil

Hvor agil din supply chain er, kan defineres på følgende fem områder. Du kan så bruge de fem områder til at se hvilke områder din supply chain bør optimere sig på. Og hvor lagerstyring program virkelig kan være med til at løfte virksomheden. De fem områder er:

Data: Lagerstyring program giver indblik og adgang til værdifuld data i virksomheden, som selv de aller skarpeste hoveder måske ikke havde gennemskuet.

Teknologi: Lagerstyring program er et stykke moderne teknologi, der gør din virksomhed mere fleksibel og omstillingsparat.

Reaktionsevne: Når du trækker data, som du tager beslutninger ud fra, kan du også bedre forberede dig ifm. forandringer. En kortere reaktionskæde gør din virksomhed mere fleksibel og agil.

Samarbejde: Lagerstyring program giver alle virksomhedens udvalgte medarbejdere indblik i relevant data, som gør det nemmere for teams at samarbejde på tværs af afdelinger.

Effektivitet: I hvor høj grad du udnytter foregående fire områder, udmønter sig i hvor effektiv din supply chain så er. Optimer på punkterne med lagerstyring program og opdag resultaterne.

På den måde gør lagerstyring program sig uundværligt for dagens virksomheder, så de kan overleve pandemi og kriser.