Hvorfor bruge en mousetrapper?

Bruger du mange timer hver dag foran computeren, fx i forbindelse med dit arbejde? Så bør du kraftigt overveje en mousetrapper. En mousetrapper kan nemlig forebygge mange af de skader og gener, der kan opstå ved at bruge en almindelig mus.

Hvad er en mousetrapper?

Der er mange der ikke ved, hvad en mousetrapper er. Men mange har faktisk set dem før, men uden at vide, at det var det, de hed.

En mousetrapper er et ergonomisk alternativ til en almindelig mus. En almindelig mus kan give musearm og andre gener ved brug i længere tid. Her kan en mousetrapper være et rigtig godt alternativ, da den ikke giver de belastningsskader, som en almindelig mus kan.

En mousetrapper ligner lidt et almindeligt tastatur. I midten af mousetrapperen finder du et område, hvor du med din finger kan styre musemarkøren. Nedenunder har du en række knapper, hvor du enten kan venstre- eller højreklikke, ligesom du kender det fra en traditionel computermus. Mousetrapperen er desuden udstyret med to bløde håndledsstøtter på hver side, som sikrer en mere smidig overgang til skrivebordet og aflaster både hånd og håndled.

Forebygger smerter og øger produktiviteten

En mousetrapper forebygger dog ikke kun skader og smerter i selve hånden og håndleddet – den kan også hjælpe med at reducere smerter i både nakke og skuldre. Det skyldes, at man ved at bruge en mousetrapper, får en langt mere ergonomisk arbejdsstilling, som virkelig kan gøre en stor forskel på hele kroppen på sigt. Med en mousetrapper minimerer du med andre ord risikoen for, at udvikle arbejdsskader i fremtiden.

Mange mennesker oplever en øget produktivitet efter de er skiftet fra en almindelig computermus til en mousetrapper. Det skyldes bl.a. at de i højere grad kan holde ud at arbejde konstruktivt i flere timer ad gangen, fordi de føler sig bedre tilpas og ikke døjer med smerter.