4 tips til at skabe det perfekte hjemmekontor

Er du en af dem, der har arbejdet hjemmefra under Corona – og som også fortsat gerne vil arbejde lidt hjemmefra i ny og næ? Så er du landet det rette sted. Når man arbejder hjemmefra, skal man nemlig have de rette rammer, så man kan bibeholde koncentrationen og produktiviteten. Her har vi samlet vores 5 bedste tips til, hvordan du skaber det perfekte hjemmekontor – uanset om du arbejder meget hjemme eller kun en enkelt dag om ugen.

Vælg den rette plads

Et separat rum er selvfølgelig den bedste løsning som kontor, men det er de færreste, der rent faktisk har et ekstra rum til rådighed. Mange vælger derfor en plads ved spisebordet, i stuen eller i soveværelset. Som udgangspunkt er det bedst at vælge det rum, hvor der er mest plads til rådighed og hvor du har mulighed for at sidde i ro og fred, især hvis der er andre folk hjemme i din arbejdstid.

Sørg for god belysning

Belysning er en vigtig del af det gode hjemmekontor. Det kan derfor være en god idé at placere arbejdspladsen tæt ved vinduet med en masse naturligt lys. Hvis det ikke er muligt, så er det essentielt at indrette din hjemmearbejdsplads med godt loftslys og gerne en bord- og/eller gulvlampe. Det er også vigtigt, at du sørger for at lyset har den rette styrke og dermed hverken er for skarpt eller for dæmpet, så du ikke bliver træt i øjnene.

Inddrag din personlighed

Din arbejdsplads skal gerne være et sted, hvor du har lyst til at være og opholde dig i mange timer, og det er derfor – ligesom i resten af dit hjem – vigtigt, at du indretter det med din personlighed i mente. Du har altså lov til at indrette dit hjemmekontor med lige præcis det, du godt kan lide og det, der gør dig glad, lige fra nips og billeder til planter og blomster. Det kan også hjælpe dig med at holde fokus og blive inspireret, når du arbejder.

Investér i behagelige møbler

Mange, der arbejder hjemmefra, ender med at sidde i de møbler, som man allerede har derhjemme, bl.a. spisebordsstole, og det er ikke godt for hverken kroppen eller produktiviteten. Der skal nemlig behagelige møbler til for at man kan være kreativ og produktiv – og det er en spisebordsstol sjældent. Det er derfor essentielt, at man anskaffer sig nogle kontormøbler, der passer til formålet, møbler, som man godt kan holde ud at sidde i og ved dagen lang. Vi kan anbefale, at du går på jagt her: https://moeblertilkontor.dk/.