Er du interesseret i metallets rene struktur? – Så kig med her

Der findes mange slags metaller i vores verden, det kan derfor være spændende at udforske deres struktur, i helt ren form. Hvis man skal undersøge metallet ordentligt, er det vigtigt, at der ikke er blevet gjort noget ved det. Ved alle metaller og andre materialer kan man undersøge deres rene struktur i et mikroskop. For at undersøge dette, kan man bruge prøvematerialer. Alt dette betegnes som Metallography, og hvis du har lyst til at vide mere, kan du roligt læse videre.

Hvad er Metallography egentlig?

Som sagt er det, når man undersøger et materiales rene struktur. Det gør man ved at sætte materialet i ren form, ind under et mikroskop. Derved kan man undersøge strukturen. Hvis der er gjort noget mekanisk eller termisk ved materialet, vil man ikke se den rigtige struktur af materialet. Ved brug af fire forskellige trin, kan man lave metallografisk prøveforberedelse. Det første trin er skæring, som skal bruges, hvis du har brug for at håndterbart stykke af materialet. Det andet trin er montering, som dog ikke altid er nødvendigt. De fleste vil dog montere prøvematerialet for slibningen. Det tredje og fjerde trin er slibning og polering, som laves, så man rigtig kan se strukturen af materialet. Det er dog vigtigt at slibningen ikke deformere materialet, fordi man så ikke vil kunne se den rigtige struktur.

Produkter til forberedelse

Hvis du leder efter produkter til prøveforbedredelse, kan de fås hos forskellige forhandlere. Du kan starte med at søge online og se hvilke muligheder, der kommer frem. Det er vigtigt at bruge produkter af god og høj kvalitet, for at man kan få det bedste resultat. Ved brug af gode produkter, er chancen også større, for at få et nøjagtigt resultat. Så hvis du skal lave metallography, er det vigtigt med godt prøvemateriale og at gøre brug af de fire trin.