Webshop i Tyskland: Hvad skal man have styr på?

Har du et ønske om at åbne en webshop i Tyskland? I så fald er der naturligvis en række ting, der skal være styr på. Derfor er det heller ikke muligt at gøre det fra den ene dag til den anden – i hvert fald ikke, hvis du vil være sikker på, at det er gjort ordentligt.

Hvis du har planer om at åbne en webshop i Tyskland, bør du dog læse med herunder. Her vil du nemlig blive præsenteret for en række af de ting, der skal være styr på, inden du kaster dig ud i det.

#1: Oversættelse af alt materiale

Først og fremmest skal du have oversat alt dit materiale. Rigtig mange webshopejere begår den fejl, at de kun får oversat teksten på deres webshop. Det er dog ikke nok. Har du flyers, klistermærker mv., du bruger til dine forsendelser, skal disse også oversættes.

Bruger du f.eks. dine egne etiketter på nogle af dine produkter, skal disse også oversættes, hvorfor du skal bestille nye etiketter. Leder du efter et sted, hvor du kan gøre dette, så besøg hjemmesiden her, hvor du har mulighed for at bestille etiketter på rulle.

#2: Tyskernes foretrukne betalingsløsninger

Vil du gøre dig forhåbninger om at sælge dine varer på det tyske marked, er det vigtigt, at du får en aftale i stand med de betalingsløsninger, der er mest udbredt i Tyskland. Har du ikke det, kan du nemlig vide dig sikker på, at du kommer til at gå glip af en masse selv.

Bl.a. er de meget glade for at bruge enten PayPal eller fakturabetaling i Tyskland. Derfor er det en god idé, at du sørger for, at kunderne i din webshop har mulighed for at vælge disse betalingsløsninger.

#3: Korrekte handelsbetingelser

Hertil er det også vigtigt, at du får opdateret dine betingelser, så de stemmer overens med de krav, der er gældende på det tyske marked. Hvis du ikke selv er i stand til dette, er det en god idé at alliere sig med et bureau, der har speciale i at hjælpe webshops i gang i Tyskland.

Ydermere er der en række lovformelige krav til tyske hjemmesider, som du også skal leve op til. Igen er det værd at overveje at alliere sig med en samarbejdspartner, der har styr på dette, så man er sikker på, at det hele foregår efter bogen.

#4: Overvej certificeringer og mærkningsordninger

På lige fod med, at der er mange danskere, der ser på e-mærket som et tegn på tillid, er der også lignende certificeringer og mærkningsordninger på det tyske marked. Forskellen fra Danmark til Tyskland er dog, at disse faktisk har endnu større betydning hos tyskerne.

Der findes flere af dem, men blandt de mest udbredte og mest respekterede finder man Trusted Shops og Webshop Gütesiegel. Det er derfor en rigtig god idé, at du sørger for at få integreret disse på din webshop, da de for mange tyske købere faktisk kan være årsag til, at de til- eller fravælger en webshop.