Vil du være selvstændig? Og åbne din egen bar?

Når Corona ikke længere begrænser os, så kan vi endelig komme ud. Vi kan igen ses på caféer, barer og restauranter. Det vil give liv og glæde i byen igen.

Hvis du har lyst og har modet til at blive selvstændig, så er der lidt at tænke over. Det er en god idé at samle indtryk fra en tur i byen. Se hvordan andre har indrettet sig, hvad de sælger, og hvad det koster. Når Corona letter, bliver der mange kunder og god efterspørgsel.

Hvad skal du bruge?

Du skal have et lokale, der ligger fornuftigt ift. menneskestrømmen, og vurdere mulighederne for udeservering og overveje nabo-problemstillinger, inden du etablerer dig. Du skal se på konkurrenterne, vælge hvilken målgruppe du vil tiltrække og gøre noget anderledes eller bedre end de andre. Du skal måske have en hjemmeside og også sælge take-away?

Du skal indrette lokalerne, så de passer til din målgruppe. Du skal sørge for det helt rigtige barudstyr og måske søge inspiration og hjælp hos en fagmand. Du kan fx finde alt indenfor barudstyr her. Du skal også have styr på nem betaling, fx Dankort og Mobilepay.

Først skal du have en plan

Du skal have styr på økonomien og lave et budget. Det koster nemt 200-250.000 kr. at etablere et sted, hvor du lejer dig ind. Du skal overveje åbningstider, hvor meget personale du har brug for og deres løn. Du skal måske også bruge penge på at annoncere. Hvis ikke du har pengene til det hele, så skal du have en aftale med en bank om finansieringen.

Du skal også have styr på tilladelser, fx alkoholbevilling hos politiet. Og skal du servere mad, skal du registreres hos fødevarestyrelsen, så du kan få næringsbrev. Du skal registreres i Næringsbasen, og du skal sætte dig ind i kravene til hygiejne og opbevaring af maden.