Pas på disse fælder, når du skalerer din virksomhed til Tyskland

Med ca. 80 millioner er vores naboland Tyskland noget nær det, der ligner et slaraffenland for virksomheder, der ønsker at skalere. Det er tæt på, og det er nemt, eller er det?

For når du overvejer at skalere din virksomhed syd for grænsen, er der nemlig flere ting, du skal overveje.

Har du forstået markedet?

Selvom Tyskland er tæt på, så er det ikke det samme som Danmark, og det er markedet heller ikke. Der er flere ting, der adskiller de tyske forbrugere fra de danske.

For det første er tyskerne meget mere formelle, og derudover er priskonkurrencen væsentligt hårdere, da der også er stor konkurrence fra andre lande.

Hvis dine produkter skal sælge, så skal du altså have en forståelse for markedet, ellers kan skalering ende med at blive en meget dyr fornøjelse.

Sproget betyder mere end du tror

Alle taler engelsk i dag, men derfor er tyskerne stadig et stolt folkefærd, og det at man kan sproget betyder også, at man bliver taget mere seriøst. Din hjemmeside, dine tekster, dine e-mails osv. skal altså gerne være 100% fejlfri.

Det vil være en stor fordel at have arbejdskraft, der taler flydende tysk.
Når du vælger at skalere til et land, der er så stort som Tyskland, kan du også godt forvente en del mere travlhed. Har du personalet klar til det?
Ellers bør du i hvert fald sørge for hurtigt at kunne rekruttere de rette medarbejdere. Klik her for at komme til et vikarbureau, der kan hjælpe dig med opgaven.

Styr på økonomien

Vidste du at en virksomhed godt kan vækste sig selv ihjel? Det kan ske på flere måder:

  • Likviditeten bliver udfordret pga. lagerstørrelse
  • Der er ikke råd til at indkøbe nok produkter til videresalg
  • Forsendelse, udgifter til nyt udstyr og andre omkostninger stiger hurtigere, end pengene kommer ind

Med andre ord handler det simpelthen om, at din virksomhed vækster hurtigere, og at der skal bruges flere penge end der kommer ind.

Det kan selvfølgelig løses med en god kassekredit eller et lån, men det skal du have styr på inden du går i gang.

Det er nemlig rigtig ærgerligt at måtte droppe sine planer om at skalere, når man står midt i det, fordi banken pludselig ikke vil være med mere, og kontoen er i overtræk.

Sørg derfor for at have budgettet i orden, og tal med banken, inden du begynder at skalere din virksomhed.