Iværksætteri: Hvad skal der til?

Har du længe spekuleret i, om du bør springe ud som selvstændig og få din egen virksomhed, måske med eksport til Tyskland? Så stiller du måske i samme ombæring dig selv spørgsmålet om, hvad der egentlig skal til for at lykkes med at blive iværksætter. I denne artikel får du i den forbindelse tips og tricks til, hvad skal der til for at starte din egen virksomhed.

Sådan kommer du i gang

Først og fremmest er det vigtigt at overveje din idé grundigt, inden du fører den ud i livet. Her er det blandt andet parametre som konkurrencedygtighed, du skal have in mente i den forbindelse. Derudover er det selvfølgelig også væsentligt at overveje, hvordan du på nuværende tidspunkt kan finansiere din virksomhed.

Her skal du blandt andet overveje virksomhedsform – ønsker du at hæfte personligt eller begrænset for din virksomhed? Din beslutning afhænger selvfølgelig altid af, hvad din økonomi rækker til.

Udover at overveje, om din idé er holdbar i længden, er det også vigtigt at læse lovgivningen igennem. Dog er der kun få lovkrav til stiftelse af virksomhed, men det er altid en god idé at læse dem grundigt igennem, så du er sikker på, du overholder loven. Her skal du blandt andet være opmærksom på, at du skal registreres med et virksomhedsnummer – det vil sige et CVR-nummer, som desuden skal godkendes af SKAT. For at gøre det så overskueligt som overhovedet muligt, kan du finde en hjemmeside for iværksættere hos SKAT, hvor du får de vigtigste oplysninger.

Hvad er dine motiver for at blive iværksætter?

I takt med, at flere og flere får øjnene op for iværksætteri, er der også kommet stor konkurrence på området. Det er derfor vigtigt nøje at overveje, hvad dine motiver bag din idé er. Hvad er drivkraften, og hvorfor vil du gerne starte din egen virksomhed?

Her er det blandt andet essentielt at tage stilling til, hvordan du vil indrette dit nye liv som selvstændig. En sådan forandring kræver nemlig, at du har de rette ressourcer og rammer til at leve et selvstændigt liv, som især kræver dyb koncentration og mange timer foran skærmen de første år.

Det er desuden vigtigt, du hurtigst muligt får lavet en solid forretningsplan og får skabt kontakt til potentielle kunder for at være sikker på, du kommer godt fra start. Her er det vigtigt, du undersøger markedet og lægger et budget for din virksomhed. Alt kan dog lade sig gøre, så længe du ved, hvad du vil, og hvordan du vil lykkes med det.