Husk sikkerheden omkring dine kranprojekter

En kran er et fantastisk redskab, men også et, der kræver stor respekt. Derfor er det vigtigt, at alle forhold omkring brugen af maskinerne er afstemt i forhold til sikkerheden.

Når en kran leveres, udlejes eller bookes til en opgave, er det vigtigt, den ankommer med mandskab, der kan operere med maskine og dens tilbehør. Kranen skal naturligvis have gennemgået test, der sikrer, at den lever op til alle sikkerhedsstandarder og kvaliteter. Men også mandskabet omkring den må være i besiddelse af den seneste ekspertise inden for området. Det ved de hos BAS KRANER A/S, som leverer kraner til hele Danmark.

Blandt de vigtige sikkerhedsaspekter omkring kranen, er det blandt andet essentielt, at men har undersøgt og kontrolleret for de rette test loads. Det overordnede design skal naturligvis være designet og konstrueret til den rette krantype og have strukturel integritet over hele linjen. Eftersom der også kan være mandskab på og omkring kranerne, er mange desuden udstyret med gelændere og andet, der gør det sikkert at færdes på dem.

Et særligt vigtigt sikkerhedsaspekt er kranens evne til at være sikker, når det kommer til vindforhold. Vind kan udgøre en særlig risiko, når der er kraftigt blæsevejr, og man arbejder i de højder, som nogle kraner gør muligt. Vind påvirker både selve kranen, men også den belastning, som kranen løfter. Vind er et svært element at kontrollere, men ved at udregne risikoforhold og bestemme vindhastighederne, er det muligt at arbejde under sikre forhold, der tilgodeser omkringværende forhold.

Det er viden som dette, du får, når du samarbejder med det rette kranfirma. Dertil kan du få viden omkring de forhold, der skal være på selve byggepladsen. Sidst men ikke mindst, så får du desuden rådgivning om den helt rette type kran til din opgave, hvis du måtte være i tvivl eller ønske rådgivning. F.eks. kan en bæltekran til byggepladsen være mere oplagt end andre modeller, når der skal løftes uden større, hvilket er særligt almindeligt ved konstruktions- og montageopgaver. Læs mere om denne krantype ved at klikke her.

For generel rådgivning anbefaler ve altid, at du kontakter et kranfirma i den del af landet, hvor du har brug for hjælp til dine opgaver. Ved at vælge en lokal partner, undgår du at måtte betale unødvendigt for tid brugt på transport af maskiner og mandskabet.