Dette skal du vide, før du åbner en webshop i Tyskland

webshop i Tyskland

Hvis du gerne vil åbne en webshop i Tyskland, f.eks. en badminton shop, så er det vigtigt, at du har styr på, hvordan tyskerne handler på nettet. Det er nemlig ikke helt som vi er vant til i Danmark. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du kan få en succesfuld webshop i Tyskland!

Tyskerne vil have tillid til dig

Som tommelfingerregel siger man, at tyskere fortrækker at handle med tyske firmaer. Der er allerede enormt mange webshops og varer repræsenteret af tyske firmaer, og det er dem, du nu skal til at konkurrere mod.

Der er tilmed mange tyskere, der ikke har tillid til at handle online, og derfor kan det være en god idé at overveje, hvad der skal til, før at denne tillid kan skabes. Det kan f.eks. være en god idé at lave samarbejder med tyske selskaber, da dette vil øge tilliden til dig. Hvis du f.eks. har din badminton shop, kan du måske samarbejde med nogle, der sælger lignende ting, f.eks. sportstøj.

Det tyske sprog

Hvis du vil have en webshop i Tyskland, så må du også imødekomme de forventninger, der er til dig. Tyskere vil forvente at kunne handle på sit eget sprog, hvis de skal handle på en tysk webshop.

Man siger generelt, at tyskere at dårlige til engelsk, blandt andet fordi alt deres TV er oversat til det tyske sprog. Det er derfor ikke godt nok at lave en engelsksproget hjemmeside til tyskerne.

Hvis du vil have stor tilslutning fra tyskerne, så skal du altså oversætte til tysk! Hvis du ikke selv er hundrede procent sikker i dit tyske sprog, så find dig en oversætter. Det ser uprofessionelt ud, hvis der er stavefejl og grammatiske fejl på siden.

De rette betalingsformer

Dette er måske noget af det allervigtigste, du skal vide: Tyskere handler generelt ikke med kreditkort. Ja, den er god nok – og har du været meget i Tyskland, så har du nok også oplevet dette! Der er mange banker i Tyskland, der slet ikke tilbyder kreditkort – og de helt store banker som Deutsche Bank og Commerzbank har høje gebyrer for kreditkort, hvorfor mange vælger at undgå dem.

Du må derfor ikke have en webshop i Tyskland, hvor man kun kan betale med kreditkort. De mest benyttede betalingsformer er derfor: Efterkrav, Paypal og sofortüberweisung eller en standard bankoverførsel.