Juridisk hjælp ved eksport: Erhvervs- eller forsvarsadvokat?

Der kan forekomme tidspunkter, hvor du får brug for assistance fra en advokat, hvis du ønsker at eksportere til Tyskland. Viser det sig at være tilfældet, er det vigtigt at vælge den rette advokat. Det vil nemlig ikke være alle advokater, der kan hjælpe i et sådant henseende.

Advokatfaget er meget bredt, hvorfor du skal vælge en advokat, der har specialiseret sig i denne type opgaver. F.eks. vil du næppe kunne få den store hjælp fra en forsvarsadvokat, hvis du ønsker at købe dig til rådgivning om de juridiske aspekter ved eksport til Tyskland.

En forsvarsadvokat tager sig af straffesager

Ønsker du rådgivning eller anden form for juridisk assistance i forbindelse med, at du gerne vil eksportere varer til Tyskland, er det ikke en forsvarsadvokat, du søger. En forsvarer varetager nemlig kun straffesager, som bliver ført ved de danske domstole.

Det betyder, at det kun vil være i tilfælde af, at du som person har overtrådt loven, og derfor er blevet tiltalt for f.eks. skattesvig, vold, besiddelse af narkotika eller noget fjerde. I en sådan sammenhæng skal du alliere dig med en dygtig forsvarsadvokat, der kan føre din sag for dig.

Find en erhvervsadvokat til rådgivning

Har du et ønske om at vide mere om de juridiske aspekter af at eksportere til Tyskland? I så fald er det vigtigt, at du allierer dig med en dygtig erhvervsadvokat. Beslutter du dig for at gøre dette, bør du gå på jagt efter en advokat, der har speciale i dette område.

Det er næppe alle advokater, der har en stor viden om, hvilke juridiske ting, der skal være i orden, hvis man vil eksportere varer til Tyskland. Derfor skal du selvfølgelig lede efter en erhvervsadvokat, der har beskæftiget sig med dette område i mange år.

Overvej også at finde en tysk advokat

Til trods for, at du sandsynligvis kan finde en dansk advokat, der kan rådgive dig, kan det også være en god idé at finde en tysk advokat. Det kan være, at den tyske advokat har kendskab til juridiske aspekter, som din danske advokat ikke har viden om.

Selvom du sandsynligvis ikke synes, at det er interessant at bruge penge på juridisk bistand, er det ikke noget, du bør gå på kompromis med. Derfor skal du selvfølgelig også sikre, at du har taget højde for alle juridiske faldgruber, når du begynder at eksportere til Tyskland.